Nasi partnerzy

Nasi partnerzy dostarczający pieczywo, ciasto, wędliny, owoce to w większości małe i średnie firmy rodzinne produkujące wyśmienitej jakości produkty przygotowane według starych receptur. Dzięki tym produktom częstokroć przypominamy sobie wyjątkowy smak wyrobów z dzieciństwa, a młode pokolenie może poznać jak smakuje wyborna polska żywność.

Gorąco polecamy wspaniałe wyroby lokalnych firm.

 

Piekarnie:

 

Gomola: poleca m in. unikalny chleb razowy z solanką zabłocką, tradycyjne bułki według starych receptur, wspaniałe rogale i bułki maślane, pieczone w piecu węglowym.

 

Szweda: poleca m in. tradycyjny chleb na zakwasie wyrabiany według starych receptur, różne rodzaje chleba w foremkach, kołaczyki babuni o niezapomnianym smaku.

 

Kajzerka: specjalnością są kajzerki i bułki tradycyjne, wspaniały chleb powszedni, różne rodzaje chlebów razowych z ziarnami, wyśmienite pączki de lux z polewą, kokosem i ajerkoniakiem.

 

U Adama: poleca tradycyjny chleb bez polepszaczy i konserwantów, pieczony w piecu węglowym 

 

Cukiernie:


Kozielski: tradycyjny kołacz śląski, z serem, makiem i jabłkiem.

 

Jagódka – renomowana firma dostarczająca różnego rodzaju znakomite ciasta na każdą okazję. Możliwość zamówienia wypieków specjalnych, m in. tortów okolicznościowych, ciast świątecznych

 

Szweda - ciasta przygotowywane są według starych receptur, wyśmienite w smaku : rolady śmietankowe, serniki, kołacze.

 

 

Zakłady Mięsne:

 

 

Grandpi: poleca szeroki asortyment krajowego mięsa, wędliny produkowane według starych receptur: szynka biebrzówka, wędzok ustrzycki robiony z polędwiczek, szynka sołtysówka, połeć z łysych i delikatną wędlinę drobiową, kurczak gotowany, drobiową ze wsi, kiełbase drobiową z fileta; tradycyjną mocno wędzoną kiełbasę wierzową z oczkiem; ponadto smaczki: mielonki, duży wybór kiełbas szynkowych.

 

Leśniak z Nowego Sącza: poleca: bekon chudy ze schabu - polecany do kanapek; schab zapiekany w folii aluminiowej - produkt na wesela, przyjęcia; pasztet gazdy, tradycyjny jak ze świniobicia, salceson gazdy, mięsny, tradycyjny, na rosole (bez żylatyny); białe kiełbaski bawarskie w tradycyjnej osłonie. 

 

Dobrowolscypoleca pierwszej klasy mięso z Małopolski i Podhala, tradycyjne wędliny: szynka, polędwica, kiełkasa mocno wędzona z Wadowic, rogal krakowski grubo mielony i mocno przprawiony.

 

Unimięs: poleca tradycyjnie produkowane wyborne szynki : szynkę Knazia, schab Rocha, mocno wędzona kiełbasa drobiowa, kruchą wieprzową, myśliwska robiona z szynki, białą parzoną, pierś królewiecka, żywiecka sucha, a także wędliny firmy Madej i Wróbel: surowa ędzona, polędwica łososiowa, szynka bauera lekko wędzoną a wyrazistą w smaku, pikantny schab w przyprawach, kiełbasę białą ze świniobica, salceson wójta, szeroki asortyment kiełbas na gorąco.

 

Haga: poleca wyśmienite kiełbaski śląskie, kiełbasę jastrzębską, boczek faszerowany, salami śląskie i meksykańskie, kiełbasę krakowską suchą.

 

Arspoleca znakomite kiełbaski drobiowe, tradycyjną kiełbasę zwyczajną, salceson włoski według starych receptur robiony na rosole (bez żylatyny), wspaniale smakującą kiełbasę kminkową, kabanosy wieprzowe, delikatną szynkę wiejską.

 

Dodatkowa atrakcja; wyroby na ciepło:

- w czwartki i piątki: koryto na gorąco, a w nim:

kaszanka biała, ciemna, kiełbasa krucha, szynka wiejska, boczek rolowany, ogonówka, polędwica z posypką, necówka pieczeń rzymska.

Serdecznie polecamy pierwszorzędne wyroby na ciepło, wzbogacające nasze zmysły zapachu i smaku.

 

Warzywa i owoce:

 

Codziennie świeże dostawy, wyborne produkty przede wszystkim polskich producentów: smaczne polskie pomidory i ogórki, sałata, rzodkiewka i kapusta prosto z krajowych pól.

dostawcy